2020. február 23. 22:11 - GeekGeneráció

10+1 zenealbum, ami megváltoztatta az életemet

Írta: Zebra

A zene iránti rajongásom úgy 14 éves korom körül kezdődött. Persze akkor még megzabáltam mindent, ismerkedtem a különböző stílusokkal, de mondhatni igen hamar (olyan 16 évesen) már megtaláltam a nekem való muzsikát és kevés kivétellel a mai napig ugyanabban a zenei közegben mozgok. Magyarul, nem nőttem ki a punkzenét, csak hozzáöregedtem. :)

golden-records.jpg

Amikor elballagtam általános iskolából vettem egy basszusgitárt és elkezdődött a lejtmenet. A tinédzser éveimet teljesen a kitöltötte a zene, olyannyira, hogy szinte semmi más nem érdekelt. Azoknak akik mostanában ismertek meg a YouTube kapcsán, igen fura lehet, de se konzolom nem volt, se gépen nem igazán játszottam, filmeket pedig (bár már akkor is imádtam a horrort) sokkal kevesebbet fogyasztottam. Egyszerűen nem érdekelt semmi csak a koncertek, a fesztiválok, a próbák és a dalszerzés.

Tovább
Szólj hozzá!
2020. február 13. 16:13 - GeekGeneráció

10+1 ikonikus videojáték karakter az elmúlt évtizedből

Írta: Dante

Bár már kőkeményen az aktuális évtizedünket tapossuk, magunk mögött hagytuk több mint egy hónapja az előzőt, viszont mégiscsak érdemes megemlékezni arról, hogy a 2010-2019-es időintervallum mégis miféle újdonságokkal kecsegtetett számunkra.

cserbogar_helyreallitva.jpg

Fontos azonban megjegyezni, hogy itt csak és kizárólag olyanok közül válogattam a listára, akik szigorúan az elmúlt évtizedben bukkantak fel először - magyarán Ríviai Geralt a partvonalról fog integetni a 2007-es videojátékos debütálása okán, valamint a Mass Effect brigádjának java része is csak a Normandy űrhajó tovaszálló visszapillantó tükréből fogja látni eme listát.

Tovább
5 komment
2020. február 08. 22:47 - EmojiFlint

Amikor Uwe Boll jó filmet készít...

Írta: Emoji Flint

Uwe Boll. A név, ami egykoron minden filmszerető ember biztosítékát azonnal kicsapta, amint meghallotta. A név, ami filmes szitokszóvá vált rövid évek leforgása alatt. A név, amivel okkal azonosítják azon személyt, aki sírba rakta a videojáték adaptációkat.

287113s1-emp_1.jpgA gigapofájú német filmhentes - a jó ízlés ellen elkövetett - merényletei között nem egy olyan címet találunk, ami egy már bejáratott és nagy kultusznak örvendő franchise-t tudhat a háta mögött a videojátékok médiumában: Alone in the Dark, Bloodrayne, Far Cry...

Tovább
Szólj hozzá!
2020. január 29. 19:58 - GeekGeneráció

Zebra szerint a Péntek 13 filmek

Írta: Zebra

Éjszaka kell rémtörténetet mesélni...

A 80-as évek tagadhatatlanul a slasher műfaj aranykora volt. Több száz, igazán változó minőséget képviselő film látott ekkor napvilágot és borzolta az emberek idegeit; olykor, mert annyira félelmetes, olykor, mert annyira borzasztó volt.

37-374482_wallpaper-of-jason-voorhees-mask-movie-friday-the_1.jpgAz évtized elején pedig megszületett a műfaj egyik alappillére, mely talán a mai napig az egyik legszórakoztatóbb széria a zsáner keretein belül. Megannyi későbbi film igyekezett lemásolni a receptet több-kevesebb sikerrel, de mégsem tudtak felérni elődjükhöz.

Tovább
Szólj hozzá!
2020. január 25. 23:12 - GeekGeneráció

Attila második novellája

Írta: Attila

Attila második novelláját olvashatjátok az alábbiakban - az elsőt IDE KATTINTVA leshetitek meg!

29055-dark-occult-horror-abstract-symbol.jpgGyönyörű napra virradtunk ma a Párommal. Hét éve vagyunk házasok, és be kell valljam még mindig őrülten szerelmes vagyok Belé. „Te vagy a leggyönyörűbb nő!” Mindig reggel ezzel a mondattal ébreszt fel aztán pedig forró, puha ajkát az enyémhez illeszti, így összeforrasztva minket.

Tovább
Címkék: novella egyéb
Szólj hozzá!
2020. január 15. 17:58 - GeekGeneráció

Horror novella

Írta: Attila

Mivel úgy döntöttünk a szerkesztőségben hogy mindenféle tartalom jöhet a blogra, ezért úgy határoztam, hogy én személy szerint pár novellámmal kedveskednék Nektek! Fontos megjegyezni, hogy nem vagyok hivatalos író és nem is mindig van "ihletem", így nem tudom mennyire lesz rendszeres ez a vonal, de bármilyen kritikát/ véleményt szívesen fogadok. Köszönöm, hogy elolvassátok! 

skull_skeleton_wall_green_dark_7306_1600x900.jpgKetten ballagtunk, a sötét utcán…

Tovább
Címkék: egyéb
Szólj hozzá!
2020. január 12. 18:43 - MichaelDante

5+1 videojátékos műfaj, ami mára teljesen eltűnt

Írta: Dante

Guitar Hero, Battletoads és Twisted Metal - három játékcím, amelyek között látszólag semmiféle összefüggés nincs, mégis egy kosárba tehetőek egy egyszerű, de valamilyen szinten szomorú mondattal: mára azok a videojátékos zsánerek, amelyekben ezek az alkotások megszülettek, kihaltak.

gg_borito.jpgTermészetes, hogy az idő múlásával a közönségi igényeknek megfelelően formálódik a játékipar is, ám ettől függetlenül kétségtelen, hogy óriási űrt hagytak maguk után egyes videojátékos műfajok eltűnései. Most ezek közül fogunk szemezgetni és sorra veszünk 5+1 olyan zsánert, amik már nemigen képviselik magukat a mainstream áradatban, de mégis sokan hiányoljuk őket.

Tovább
6 komment
2020. január 05. 19:43 - GeekGeneráció

Indítsuk be ezt az évet! - Geeknews #6 [Összefoglaló]

Megkezdtük az új évet, rengeteg friss dologgal készülünk, többek között a videojátékos tartalmaink gyarapításával!

Elérhetőségek:
Blogunk (kövesd itt a menetrendünket):
https://geekgeneracio.blog.hu/
Twitter:
https://twitter.com/GGeneracio
Facebook oldalunk:
https://bit.ly/2ZCGInO
Spotify:
https://spoti.fi/31POZ8P
Zebra csatornája:
http://bit.ly/34vhH09

Címkék: egyéb geeknews
Szólj hozzá!
2020. január 04. 15:09 - GeekGeneráció

Rian Johnson kitette?! - Tőrbe ejtve kritika

Rian Johnson most tényleg szembemegy az elvárásokkal, valóban meghúzza a váratlanokat, miközben egy agyafúrt, szerzői sakkjátékot prezentál, Agatha Christie nyomdokain.

Írta és narrálta: Emoji Flint

Twitter elérhetőségek:
Geek Generáció:
https://twitter.com/GGeneracio
Emoji Flint:
https://twitter.com/BekaAttila

Egyéb elérhetőségek:
Blogunk (kövesd itt a menetrendünket):
https://geekgeneracio.blog.hu/
Facebook oldalunk:
https://bit.ly/2ZCGInO
Emoji Flint csatornája:
http://bit.ly/2WIKdZs
Spotify:
https://spoti.fi/31POZ8P

Szólj hozzá!
2020. január 02. 02:46 - GeekGeneráció

ÉV VÉGI MEETING! - Évzáró összegző beszélgetés

Résztvevők: Zebra, Emoji Flint, Dante, Garas

A 2019-es év utolsó adásában retrospektív kibeszélőt tartunk arról, hogyan alapultunk meg, honnan jöttünk és milyen érzések kavarognak bennünk így az első évünk után.

Twitter elérhetőségek:
Geek Generáció:
https://twitter.com/GGeneracio
Zebra:
https://twitter.com/Batteriesnotin6
Emoji Flint:
https://twitter.com/BekaAttila
Dante:
https://twitter.com/MichaelDante47
Garas:
https://twitter.com/Lyukas_garas

Egyéb elérhetőségek:
Blog (menetrend):
http://geekgeneracio.blog.hu/
Facebook oldalunk:
https://bit.ly/2ZCGInO
Spotify:
https://spoti.fi/31POZ8P
Zebra csatornája:
http://bit.ly/34vhH09
Emoji Flint:
http://bit.ly/2WIKdZs

Címkék: egyéb
Szólj hozzá!