2020. április 05. 20:02 - Zebratti

Arany János életregénye

Írta: Zebra

"Nekem áldott az a bölcső, mely magyarrá ringatott"

Aki ismer, az tudja, hogy ha könyv van a kezemben, akkor az általában valami horror vagy fantasy novelláskötet. Tudom, nem szépirodalom, de engem ez köt le. Néha azért kézbe veszek egy-egy történelmi vagy épp sci-fi regényt is, azonban van egy műfaj, ami teljesen hidegen hagyott mindig.

arany.jpg

Ez pedig nem más, mint az életrajzi regény. Nem tudom miben gyökerezik ez a fajta averzióm, de sose éreztem ingert, hogy bárkinek is elolvassam az élettörténetét. Na, de mindig akadnak kivételek és ez a cikk se született volna meg, ha most nem egy ilyenről lenne szó.

Tovább
Szólj hozzá!
2020. március 19. 16:56 - GeekGeneráció

Mik mennek mostanság a Geek Generáció kulisszái mögött? - Michaelson-bejegyzések #1

Írta: Dante

Szokatlan blogposztnak nézünk elébe. Ez az iromány valószínűleg csak azt fogja érdekelni, akit tényleg érdekel a tartalmi felhozatalunk, a munkálataink, és hát valljuk be, ez a kritérium elég alaposan leredukálja a potenciális érdeklődök számát. 

Mivel ez főként azoknak szól, akik a nézői táborunkba tartozik, így nem is feltétlenül szeretnék nagyon formálisan írni, sokkal személyhez közelibb sorokkal készültem, hogy ezzel is közelebb tudjunk kerülni hozzátok, a GG közösséghez.

asdasd.png

No de miről is lesz most szó? Egy ideje már Twitteren rebesgettem, hogy szeretnék egy ilyesféle "kulisszák mögé" való betekintést nyújtani blogbejegyzéseken keresztül, amikben a Geek Generáció háttérmunkálataiba engedek betekintést, hovatovább olyan infókat is megosztok itt, amiket máshol nem.

Tovább
Szólj hozzá!
2020. március 05. 14:59 - GeekGeneráció

15+1 film, ami mozimániássá tett

Írta: Garas

Minden filmkedvelő ember életében vannak meghatározó filmek, melyeket bármikor szívesen elővesz, és melyek nagy mértékben formálták a filmes ízlését. Jó magam sem vagyok ezzel másképp, és ennek apropóján úgy gondoltam, arra vállalkoznék, hogy listába szedem azon filmeket (vagy legalábbis egy részét), melyek masszívan formálták nemcsak a filmes ízlésemet, de a filmekhez való viszonyulásomat és szemléletmódomat is.

garase.jpgEzek nem feltétlenül a kedvenc filmjeim, nem is az általam legtöbbször látott filmek, és még csak nem is feltétlenül azok, amiket a legjobbnak tartok. Az viszont ténykérdés, hogy mindegyikhez rengeteg emlékem és élményem fűződik, melyeket most úgy gondoltam, mással is megosztok, illetve megkísérlem felületesen bemutatni, miként tudják egyes alkotások formálni az ízlését és látásmódját egy filmkedvelő gyereknek. Nem is szaporítanám tovább a szót, vágjunk bele a közepébe!

Tovább
8 komment
2020. március 01. 23:57 - GeekGeneráció

Geek Generáció (JÁTÉKHÍREK #16) - Mit várunk az újgenerációs konzoloktól?

Beszélgetnek: Garas, Dante

IDŐKÓDOK:

- Hivatalosan is rebootot kap az Anthem (00:14:21)

- Van még remény az E3 számára? (00:23:30)

- Fellendülőben a VR piac (00:40:59)

- Bejelentés-cunami a Platinum Games-től (00:45:45)

- Diskurzus az újgenerációs konzolokról - mit várunk, mik a kilátások, stb. (00:51:13)

Menetrend: https://geekgeneracio.blog.hu/

Elérhetőségek:

Tovább
Szólj hozzá!
2020. február 28. 08:34 - GeekGeneráció

Mechanikus cyberpunk őrület - Bleeding Edge béta teszt

Adott egy nagyszerű premissza, most már minden az élmény finomhangolásán és a fejlesztők hozzáállásán múlik. Megváltani nem fogja a világot, de máris egy igazi meglepetés lehet az idei játékos évben.

Írta és narrálta: Dante
Tesztplatform: Xbox One
Megjelenés: 2020. március 24. (PC, Xbox One)

Tovább
Szólj hozzá!
2020. február 23. 22:11 - Zebratti

10+1 zenealbum, ami megváltoztatta az életemet

Írta: Zebra

A zene iránti rajongásom úgy 14 éves korom körül kezdődött. Persze akkor még megzabáltam mindent, ismerkedtem a különböző stílusokkal, de mondhatni igen hamar (olyan 16 évesen) már megtaláltam a nekem való muzsikát és kevés kivétellel a mai napig ugyanabban a zenei közegben mozgok. Magyarul, nem nőttem ki a punkzenét, csak hozzáöregedtem. :)

golden-records.jpg

Amikor elballagtam általános iskolából vettem egy basszusgitárt és elkezdődött a lejtmenet. A tinédzser éveimet teljesen a kitöltötte a zene, olyannyira, hogy szinte semmi más nem érdekelt. Azoknak akik mostanában ismertek meg a YouTube kapcsán, igen fura lehet, de se konzolom nem volt, se gépen nem igazán játszottam, filmeket pedig (bár már akkor is imádtam a horrort) sokkal kevesebbet fogyasztottam. Egyszerűen nem érdekelt semmi csak a koncertek, a fesztiválok, a próbák és a dalszerzés.

Tovább
Szólj hozzá!
2020. február 13. 16:13 - MichaelDante

10+1 ikonikus videojáték karakter az elmúlt évtizedből

Írta: Dante

Bár már kőkeményen az aktuális évtizedünket tapossuk, magunk mögött hagytuk több mint egy hónapja az előzőt, viszont mégiscsak érdemes megemlékezni arról, hogy a 2010-2019-es időintervallum mégis miféle újdonságokkal kecsegtetett számunkra.

cserbogar_helyreallitva.jpg

Fontos azonban megjegyezni, hogy itt csak és kizárólag olyanok közül válogattam a listára, akik szigorúan az elmúlt évtizedben bukkantak fel először - magyarán Ríviai Geralt a partvonalról fog integetni a 2007-es videojátékos debütálása okán, valamint a Mass Effect brigádjának java része is csak a Normandy űrhajó tovaszálló visszapillantó tükréből fogja látni eme listát.

Tovább
5 komment
2020. február 08. 22:47 - EmojiFlint

Amikor Uwe Boll jó filmet készít...

Írta: Emoji Flint

Uwe Boll. A név, ami egykoron minden filmszerető ember biztosítékát azonnal kicsapta, amint meghallotta. A név, ami filmes szitokszóvá vált rövid évek leforgása alatt. A név, amivel okkal azonosítják azon személyt, aki sírba rakta a videojáték adaptációkat.

287113s1-emp_1.jpgA gigapofájú német filmhentes - a jó ízlés ellen elkövetett - merényletei között nem egy olyan címet találunk, ami egy már bejáratott és nagy kultusznak örvendő franchise-t tudhat a háta mögött a videojátékok médiumában: Alone in the Dark, Bloodrayne, Far Cry...

Tovább
Szólj hozzá!
2020. január 29. 19:58 - Zebratti

Zebra szerint a Péntek 13 filmek

Írta: Zebra

Éjszaka kell rémtörténetet mesélni...

A 80-as évek tagadhatatlanul a slasher műfaj aranykora volt. Több száz, igazán változó minőséget képviselő film látott ekkor napvilágot és borzolta az emberek idegeit; olykor, mert annyira félelmetes, olykor, mert annyira borzasztó volt.

37-374482_wallpaper-of-jason-voorhees-mask-movie-friday-the_1.jpgAz évtized elején pedig megszületett a műfaj egyik alappillére, mely talán a mai napig az egyik legszórakoztatóbb széria a zsáner keretein belül. Megannyi későbbi film igyekezett lemásolni a receptet több-kevesebb sikerrel, de mégsem tudtak felérni elődjükhöz.

Tovább
Szólj hozzá!
2020. január 25. 23:12 - GeekGeneráció

Attila második novellája

Írta: Attila

Attila második novelláját olvashatjátok az alábbiakban - az elsőt IDE KATTINTVA leshetitek meg!

29055-dark-occult-horror-abstract-symbol.jpgGyönyörű napra virradtunk ma a Párommal. Hét éve vagyunk házasok, és be kell valljam még mindig őrülten szerelmes vagyok Belé. „Te vagy a leggyönyörűbb nő!” Mindig reggel ezzel a mondattal ébreszt fel aztán pedig forró, puha ajkát az enyémhez illeszti, így összeforrasztva minket.

Tovább
Szólj hozzá!